U ponedjeljak se rješava sudbina Emira Spahića

I dalje top tema u Leverkusenu

U ponedjeljak se rješava sudbina Emira Spahića

Incident u kojem je učestvovao Emir Spahić je odjeknuo Njemačkom ali i Evropom, te se strasti još uvijek ne smiruju.

Mnogo je špekulacija, a mediji širom Evrope prenose i razne nepostojeće izjave koje je, navodno, izrekao naš reprezentativac.

Emir Spahić se još uvijek nije zvanično oglasio po pitanju skandala, ali je po riječima svih uposlenika Leverkusena i sam zatečen i šokiran.

"Razgovarao sam sa Emirom o svemu. Naravno, vidjeli smo snimke i mogu vam reći da smo obojica zatečeni. I Spahića je sve ovo pogodilo, rekao je da je u tom momentu imao svojevrsnu 'blokadu' i da je zbog toga onako odreagovao", rekao je Michael Schade, izvršni direktor Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bez dvojbe, snimci su šokantni i nikome ne idu u prilog. Njegova sudbina u Leverkusenu će biti poznata u ponedjeljak, kada bi se konačno trebalo znati i sa kakvom će se kaznom suočiti", dodao je.

U njemačkim medijima se piše o tome da Spahiću čak prijeti i zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do maksimalnih deset godina zbog fizičkog napada na službeno lice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.