U povijesti transfera ovo nije zabilježeno: O Ajaxovom potezu je suvišno trošiti riječi

Veliko poštovanje prema De Jongu

U povijesti transfera ovo nije zabilježeno: O Ajaxovom potezu je suvišno trošiti riječi

E. Škorić

Jutros je i zvanično Frenkie de Jong predstavljen kao igrač Barcelone.

Barcelona je još u januaru potvrdila transfer mladog Holanđanina, koji je za 86 miliona eura došao iz Ajaxa.

De Jong je čitavu proteklu sezonu briljirao u timu iz Amsterdama, a svojom sjajnom igrom u veznom redu odveo je ovaj tim do polufinala Lige prvaka gdje ih je zaustavio Tottenham.

"Drago mi je što sam napokon stigao ovdje. Dok sam bio dijete san mi je bio da igram za Barcu i sad kad sam tu mora biti sjajno", rekao je De Jong za službenu stranicu Barcelone.

Inače, De Jong i sada već bivši njegov klub imaju poseban odnos, a u povijesti transfera niko nije napravio ono što je sada holandski prvak.

Naime, Ajax je unajmio prostor u brojnim španskim i katalonskim listovima kako bi De Jongu i Barceloni zaželio sreću. Ovim oglasom Ajax je dao do znanja De Jongu koliko ga cijeni i koliko mu želi sreće u nastavku karijere.

Osim toga, unajmljen je autobus koji je vozio kroz Barcelonu i na kojem je na engleskom pisalo:" Barca, uživajte u budućnosti, baš kao što smo i mi".

Potražite više informacija na temu La Liga:

🔵🔴 #FCB | El Ajax desea suerte a De Jong a través de SPORT https://t.co/BBqugr2GoI pic.twitter.com/Y8bUeoinxg

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Kako je ovo jadno i mizerno! Pa ajax je bio mnogo veci od barselone, koja je spadala ne u najvece klubove nego u srednje. Ajax 4 puta sampion Evrope, barselona nijednom! Cak ni kup uefa nisu imali!!! I pogledaj danas sta se desava, jedan takav velikan postao kujica od barselone, sve zbog globalizacije i sto je holandska liga nikakva! Ok, barselona je sad veca, ajax im je filijala, al ne moraju da budu ovako jadni pa da se ponose sto su kujice i barselona b! Sve su to krivi celnici koji trpaju pare u svoj dzep! NE PODNOSIM FABRICKE KLUBOVE!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi