U Primeri se stvara snažna ekipa: Već potrošeno 125 miliona, potpisuje i Kean

Žele pomrsiti račune najvećim

U Primeri se stvara snažna ekipa: Već potrošeno 125 miliona, potpisuje i Kean

A. Čaušević

U Španiji je nekako po prirodi titula prvaka rezervisana za Barcelonu i Real Madrid, dok se s vremena na vrijeme pojavi neki klub koji razbije monotoniju.

Posljednjih sezona najvećim španskim klubovima uspjeva parirati Atletico Madrid, a u sezoni pred nama to bi mogla biti i ekipa Seville.

Višestruki osvajač Evropa lige je u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka potrošio 125 miliona eura, a ta suma će prema svemu sudeći biti još veća.

Naredni koji bi trebao potpisati za Sevillu je Moise Kean, mladi napadač Juventusa koji je proljetos pružao sjajne partije.

Španci za italijanaskog reprezentativca nude 35 miliona eura dok Bianconeri u ugovor pokušavaju umetnuti klauzulu koja se odnosi na pravo prvootkupa.

Osim Keana Monchi na Sanchez Pizjuan želi dovesti i Floriana Thauvina. Svjetski prvak s Francuskom želi napustiti Marseille.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije su u Sevillu stigli Jules Kounde (25 miliona), Diego Carlos (15), Munas Dabbur (15), Lucas Ocampos (15), Joan Jordan (14), Luuk de Jong (12.5), Oliver Torres (12), Maximilian Wober (10.5) i Fernando (4.5).

Da će Sevilla u narednoj sezoni biti tvrd orah pokazuje i pobjeda u pripremnoj utakmici protiv prvaka Evrope. Liverpool je savladan sa 2:1, a u 90 minuti pogodio je Pozo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi