U prvi mah je izgledalo užasno:  Domagoj Vida je zaista čudo

Defanzivac ipak bez teže povrede

U prvi mah je izgledalo užasno: Domagoj Vida je zaista čudo

Samir Mlaćo

Portugal i Hrvatska sinoć su remizirali u prijateljskom duelu. Bilo je 1:1, a publika je mogla vidjeti otvoren meč u kojem nije nedostajalo uzbuđenja.

Treba istaći da je prvo poluvrijeme ovog meča obilježila i neugodna povreda defanzivca Vatrenih Domagoja Vide koji je nakon sudara sa golmano Kalinićem ostao ležati na travnjaku.

Kalinić je istrčao da ispuca jednu loptu, ali umjesto lopte udario je Vidu u ruku, te se činilo da se radi o teškoj povredi.

Ipak, crne misle se nisu obistinile, te će Vida uskoro biti na terenu, što je potvrđeno iz liječniičkog tima naših komšija.

"Vida nakon tog sudara ima jaku kontuziju nadlaktice, no na pregledu rentgenskom snimkom nisu se vidjele nikakve koštane ozljede i trebao bi uskoro biti spreman", poručio je liječnik hrvatske reprezentacije Zoran Bahtijarević.

Hrvatsku u utorak očekuje prvi meč Liga nacije protiv Španije u Elcheu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi