U prvoj postavi Arsenala 10 različitih nacija, među njima i BiH

Postava za finale Evropa lige

U prvoj postavi Arsenala 10 različitih nacija, među njima i BiH

Fudbaleri Chelseaja i Arsenala za nešto manje od pola sata počinju finale Evropa lige u Bakuu.

Iako je utakmica sama po sebi vrlo bitna, Topnici će imati jedan dodatni motiv, a to je Liga šampiona. Chelsea je već kroz Premiership osigurao Ligu prvaka, a Arsenalu je večerašnja utakmica posljednja prilika za to.

Trener Emery je odabrao i početnu postavu za utamicu, a 11 fudbalera koji se nalaze u njoj dolazi iz deset različitzih država.

Samo su Koscielny i Lacazette sunarodnjaci, dok ostali igrači dolaze iz različitih država. Naravno, među tim državama je i Bosna i Hercegovina koju večeras predstavlja Sead Kolašinac na poziciji lijevog beka.

Ostali igrači dolaze iz Češke, Grčke, Španije, Švicarske, Urugvaja, Engleske, Njemačke i Gabona.

Dakle, kao štro možemo vidjeti, u početnoj postavi Arsenala, koji je poznat kao tim koji ima vrlo malo domaćih igrača, nalazi se samo jedan Englez i to Maitland-Niles.

Na klupi je nešto bolja situacija jer se tamo nalazi pet Engleza, a samo se jedan od njih realno može nadati ulasku u igru i to Danny Welbeck.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Meč počinje od 21.00 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Margarita
Zdravo dame i gospodo. Ja sam poslovna žena koja nudi novčane kredite ljudima kojima je potreban hitan kredit. Ova ponuda je namijenjena svjetskoj populaciji i velikim tvrtkama. Domovina od 5.000 € do 6.000.000 € za sve zahtjeve za 3% kamate. Privatni, poslovni i drugi ljudi, kontaktirajte me putem moje e-mail adrese i imat ćete rješenje za vaše probleme.
0 0
Margarita
Pozdrav svima i svima Ja sam poslovna žena koja nudim zajmove osobama u potrebi i sposobnim da otplate zajam u roku koji je zaključen između svake osobe koja će me kontaktirati. Od 5.000 € do 6.000.000 € za svaki lični zahtjev i za kompanije. Kontaktirajte me putem moje e-mail adrese:
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi