U PSG-u su višak, ali su Arsenalu dobro došli
Emery "pljačka" bivši tim (Foto: EPA)

Emery šopinguje u bivšem klubu

U PSG-u su višak, ali su Arsenalu dobro došli

M. Šljivak

Novi menadžer Arsenala Unai Emery polako sklapa tim po svom ukusu.

Španac je već angažovao iskusnog Švicarca Stephana Lichtsteinera iz Juventusa, a u narednom periodu na Emirates bi mogla stići i četvorica fudbalera iz PSG-a sa kojima je Emery sarađivao protekle dvije sezone.

Menadžer Topnika želi u svom timu vidjeti njemačkog golmana Kevina Trappa, lijevog beka Layvina Kurzawu, te Adriena Rabiota i Juliana Draxlera.

Većina ovih fudbalera nisu prvi izbor u PSG-u. Posebno se to odnosi na Kevina Trappa i Juliana Draxlera, a Parižani su se olako spremni odreći i Kurzawe koji je izgubio mjesto u početnom sastavu tima.

Jedini problem bi moglo predstavljati dovođenje Rabiota. On je bitna karika u igri francuskog prvaka, ali problem sa ponašanjem ne sviđa se novom treneru Thomasu Tuchelu i vrlo lako bi se moglo desiti da sjajni veznjak dođe na transfer listu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo bi svakako jako interesantno vidjeti da čak četvorica igrača iz jednog tima pređu u drugi. To je nešto što se rijetko viđa u svijetu profesionalnog fudbala, ali nije neizvodljivo.

Emery dobro poznaje ove fudbalere. Vjeruje da bi se odlično uklopili u njegov tim i ne treba čuditi ako barem dvojica završe u Londonu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi