Rosicky se oprostio od fudbala, ali svi pričaju o fotografiji koja je naljutila navijače Arsenala

Mnogo "odbjeglih sinova"

Rosicky se oprostio od fudbala, ali svi pričaju o fotografiji koja je naljutila navijače Arsenala

E. Čaušević

Legendarni češki fudbaler Tomaš Rosicky odlučio je oprostiti od aktivnog igranja fudbala, a na stadionu Sparte u Pragu jučer je priredio spektakularan oproštaj.

Nekadašnji fudbaler Borussije Dormund i Arsenala odlučio je okačit kopačke o klin, a na svojoj oproštajnoj utakmici okupio je veliki broj fudbalera s kojima je nekada imao priliku da igra. Za "češki" tim igrali su Čech, Grygera, Galašek, Sivok, Novotny, Poborsky, Polak, Koller, Lokvenc, Plašil, Baroš...

S druge strane bila je ekipa koja je bila sačinjena od njegovih bivših saigrača iz Arsenala i Dortmunda. Ekipu su činili Lehmann, Gibbs, Sagna, Fabregas, Hleb, Benayoun, Flamini, Song, Clichy i Van Persie i sigurno da niko nije ni slutio da će slika s njima izazvati veliki bijes navijača Arsenala.

Na društvenim mrežama navijači Arsenala su odali čast svom nekadašnjem igraču, ali nisu mogli da ne uoče mnoge "izdajnike" na fotografiji. Fudbaleri koji su napustili Arsenal i igrali za ljute rivale su bili dio ove ekipe, a naravno to se odnosi na Fabregasa, Van Persieja, Sagnu i Clichyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi