U Rimu se još nadaju čudu: Vučica pobijedila Juventus

Vučica bolja od Stare dame

U Rimu se još nadaju čudu: Vučica pobijedila Juventus

M. Šljivak

Fudbaleri Rome pobijedili su večeras Juventus s 3:1 u derbiju 37. kola italijanske Serie A, te su tako vratili barem malu nadu u borbi za Scudetto.

Stara dama je bolje ušla u meč. Prijetio je Gonzalo Higuain, Asamoah je pogodio stativu, da bi u 21. minuti gosti došli i do vodstva. Pogodio je Mario Lemina za prednost od 0:1 i činilo se kako će Juve već večeras proslaviti naslov prvaka.

Međutim, Roma je uzvratila samo četiri minute kasnije. Daniele De Rossi je pogodio za 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Nastavak je ponudio zaista fantastičnu igru Rome i zasluženo su došli do pobjede.

Do vodstva Roma stiže u 56. minuti. Čudan gol postiže Stephan El Shaarawy  za prednost od 2:1, ali ni tu Vučica nije stala. Samo devet minuta kasnije Radja Nainggolan je sjajno pogodio za velikih 3:1.

Pokušao je do kraja Juventus da dođe barem do jednog boda koji bi im donio titulu. Ipak, do njega nisu došli, pa će titulu tražiti u nekoj od utamica u posljedna dva kola.

Roma je s druge strane vratila nadu da Scudetto ipak može završiti u Rimu, ali će im za to biti potrebno pravo čudo.

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč za goste, dok Edin Džeko zbog povrede nije igrao za domaći tim.

Serie A, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Juventus 3:1



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi