U sjajnom meču Tottenham bolji od West Hama
Foto: EPA

Dva gola Kanea

U sjajnom meču Tottenham bolji od West Hama

Edmir Škorić

Tottenham je u šestom kolu engleske Premier lige u gradskom derbiju, kao gost, pobijedio West Ham s 3:2.

Tottenham je stigao do treće pobjede i primakao se vrhu, pa je s 11 bodova na trećem mjestu, dok je West Ham stigao do četvrtog poraza i nalazi se nadomak opasne zone, pa je i dalje upitno hoće li i dokad će Slaven Bilić ostati u klupu.

Harry Kane je bio igrač odluke kod gostiju, postigao je dva gola u prvom poluvremenu za sigurnih 2:0 gostiju. U 60. minuti Eriksen zabija za 3:0 i činilo se da je gotovo.

Međutim, pet minuta kasnije Chicharito je zabio za 3:1, pa je Aurier isključen u redovima Spursa, a Kouyate u 87. minuti vraća nadu West Hamu, koji ipak ne uspijeva da se spasi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 6. kolo:

West Ham - Tottenham 2:3 (Chicharito 65, Kouyate 87/ Kane 34, 38, Eriksen 60)


West Ham 2 - 3 Tottenham # All Goals by slim-benslama

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi