U Španiji su sigurni: UEFA je izabrala novog domaćina finala Lige prvaka

Meč se neće odigrati u Istanbulu?

U Španiji su sigurni: UEFA je izabrala novog domaćina finala Lige prvaka

A. Čaušević
Teme:

Posljednjih dana se učestalo špekuliše da će UEFA promijeniti domaćina finala Lige prvaka te da se utakmica sezone neće igrati u Istanbulu. 

Pozivajući se na izvore iz UEFA-e španska Cadena Cer izvještava kako je evropska fudbalska federacija već postigla dogovor s turskim vlastima te da Istanbul u ovom trenutku nije spreman organizovati meč takvog značaja.

Najveće šanse da novi domaćin bude Lisabon, a finalni duel za najbolji tim Evrope bi se trebao odigrati na stadionu Luz.

Portugal se s lakoćom izborio s koronavirusom, mnoge mjere zabrane su ukinute te je upravo ta zemlja glavni favorit da preuzme domaćinstvo na sebe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lisabon je u prednosti u odnosu na Njemčaku jer će jedno od naredna tri finala biti odigrano u u toj centalnoevrposkoj zemlji. Domaćin finala 2022. godine bit će Minhen.

Zvanična potvrda o domaćinu finala Lige prvaka kao i formatu završnice ovog elitnog takmičenja će biti donesen 17. juna kada će zasjedati Izvršni komitet UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi