U srijedu niko u Rimu ne smije točiti i prodavati alkohol

Žele da revanš prođe bez incidenta

U srijedu niko u Rimu ne smije točiti i prodavati alkohol

Endin Čaušević

Roma u srijedu igra na Olimpicu revanš utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Redsi su u prvom meču sredinom ove sedmice savladali rimski klub s ubjedljivih 5:2 i jasno je da će Vučici biti potrebno još jedno čudo da se domogne finala u Kijevu. Meč u Liverpoolu obilježili su neredi gostujućih navijača, a dvojica fanova Liverpoola nalaze se u kritičnom stanju.

Prema pisanju medija u Italiji, vlasti u glavnom gradu ove države odlučili su da uvedu stroge mjere na dan utakmice. Naime, prema svemu sudeći u cijelom Rimu će biti zabranjeno točenje i prodavanje alkohola kako bi se spriječili eventualni sukobi između navijača Rome i Liverpoola.

Predstavnici klubova i UEFA-e jučer su se sastali sa lokalnom policijom kako bi što bolje osigurali gostujuće navijače. Zabrana točenja alkohola na snagu bi trebala stupiti u ranim jutarnjim satima u srijedu i trajat će više od 24 sata.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi