Roma znatno oslabljena u revanšu

Težak udarac za Rimljane

Roma znatno oslabljena u revanšu

O. Lekić

Roma u revanš meču polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola neće moći da računa na Diega Perottija.

Diego Perotti će propustiti revanš meč polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola zbog povrede koju je zadobio na jutrošnjem treningu. Ovu informaciju za italijanske medije potvrdio je šef struke Rimljana Eusebio Di Francesco na današnjoj press konferenciji. Argentinac bi zbog povrede skočnog zgloba van terena mogao da odsustvuje najmanje dvije sedmice, ali konačnu riječ o ovome u narednim danima će dati ljekarski tim Vučice.

Nema sumnje da će ovo predstavljati težak udarac za Rimljane pred revanš u kojem jure rezultatski zaostatak (poraz od 5:2 u prvom meču). Podsjećamo, Argentinac je u igru ušao u 67. minuti susreta.

Njegovim ulaskom igra Rome prema naprijed je postala neuporedivo ubitačnija, što je Perotti kasnije krunisao pogotkom sa bijele tačke u 85. minuti i time koliko toliko povećao Romine šanse za prolazak u veliko finale. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da stvar po Romu bude još gora i Kevin Strootman se treneru Di Francescu žalio na lakšu povredu koljena, pa će Holanđanin iz preventivnih razloga propustiti subotnju utakmicu protiv Chieva na Olimpicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi