U Stuttgartu se pojavile "zabranjene" poruke: Sada je na meti i Timo Werner

Ne prestaje borba navijača

U Stuttgartu se pojavile "zabranjene" poruke: Sada je na meti i Timo Werner

E. Škorić

Navijači Stuttgarta su prije meča s Arminijom Bielefeld privukli pozornost porukom za Njemački nogometni savez.

Navijači njemačkih klubova posljednjih sedmica masovno protestvuju protiv vlasnika Hoffenheima Dietmara Hoppa, pritom i protiv čelnika Njemačkog nogometnog saveza (DFB).

Na transparentu koji je viđen nekoliko minuta prije početka utakmice u ponedjeljak pisala je sljedeća poruka:

"Kad Hopp i Kalle (Karl-Heinz Rummenigge) pozovu ruku pod ruku, mediji burno reagiraju, DFB govori o vrijednostima i istovremeno krši svoja obećanja, tada dragi ljudi, nogomet pokazuje svoje pravo, ružno lice".

Veliki dio navijačke scene u Njemačkoj zahtijeva da DFB ukine kolektivne kazne protiv navijača.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Dietmar Hopp je Timo Werner!", također je pisalo na jednom od transparenata u Stuttgartu, a pritom su navijači skandirali "Werner je ku*kin sin".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi