U suzama najavljivao kraj karijere, a sinoć golom Bayernu donio naslov Lige prvaka

Coman ne odsutaje

U suzama najavljivao kraj karijere, a sinoć golom Bayernu donio naslov Lige prvaka

Edmir Škorić

Mnogi ga smatraju jednim od najtalentovanijih nogometaša, no silne povrede često su ga sputavale na putu do samog vrha. Toliko ga je sve to frustriralo da je prije dvije godine čak razmišljao o kraju karijere!

Dvadesetpetogodišnjak je sinoć u finalu Lige prvaka postigao gol protiv PSG-a u 59. minuti i tako je osvojio svoj 20. trofej u karijeri. Ali, da se vratimo na period kada je namjeravao da okači kopačke o klin.

"Bila je to teška godina. Kada sam se povrijedio, to je za mene bio kraj svijeta. Nadam se da ne moram ponovo proživjeti to što sam prošao. Treću operaciju neću moći da prihvatim, to znači da moje stopalo jednostavno nije spremno za ovu razinu igranja. Tada ću, ako se desi nova operacija, voditi neki drugi, anonimni život", kazao je Coman.

Od rastrganih ligamenta koljena do ozbiljnih problema sa zglobom, Coman se borio da ostane u formi. Imao je nekoliko nezgodnih povreda, a zbog jedne je propustio Svjetsko prvenstvo s Francuskom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ali po njegovoj zasluzi, krilni igrač je još jednom postao ključna figura u uspjehu Bayerna. Prkosio je povredama, pa ove sezone sakupio 43 nastupa, a protiv bivšeg kluba 11. golom sezone vjerovatno shvatio da bi bila glupost da je ranije završio nogometnu karijeru.

U Bayernu se nadaju da će u budućnosti Coman izbjeći povrede, jer sljedeća malo teža povreda zaista bi mogla ubiti i najmanju želju u njemu da nastavi da igra nogomet.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Treci put privij' malo bokvice na stopalo, nek izvlaci Kingu. :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti