U Unitedu se nimalo ne raduju Martialovim golovima

Još jedan gol dijeli Monaco od 10 miliona eura

U Unitedu se nimalo ne raduju Martialovim golovima

Midhat Šljivak

Anthony Martial jučer je odigrao dosta dobar meč koji bi na kraju mogao odrediti njegovu sudbinu u Manchester Unitedu.

Postigao je gol u pobjedi nad Watfordom, a njegovu igru je pohvalio i menadžer Jose Mourinho, koji mu ove sezone nije davao mnogo prostora za igru.

Od dolaska na Old Trafford iz Monaca 2015. godine Martial je igrao toplo-hladno. S obzirom na to da je plaćen 42 miliona funti, navijači Uniteda od njega žele mnogo više, a interes da što više igra ima i Monaco.

Pored sume od oko 50 miliona koju su dobili za njega u transferu, dodatnim bonusima United će francuskom timu platiti dodatnih 10 miliona eura kada Martial dođe do 25. gola u dresu Crvenih đavola.

Gol protiv Watforda mu je 24. i sada mu fali svega jedan pogodak, kako bi svom nekadašnjem timu donio dodatnu zaradu.

Također, United je dužan da dodatno plati 10 miliona eura kada sjajni napadač dođe do 25 nastupa za reprezentaciju Francuske dok je pod ugovorom s Unitedom, te još 10, ako se nađe na listi nominovanih igrača za Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treća opcija za sada nije realna, dok će dvije donijeti vjerovatnu zaradu za Monaco od dodatnih 20 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi