U Vrapčićima sraz starih rivala, uzdrmana Sloboda čeka Borac

Danas četiri utakmice Premijer lige BiH

U Vrapčićima sraz starih rivala, uzdrmana Sloboda čeka Borac

U sklopu 8. kola Premijer lige BiH danas će biti odigrano ukupno četiri utakmice u kojima, kao i svaki put dosad, neće nedostajati uzbuđenja.

Posebno se to odnosi na duel u Vrapčićima, gdje će se sastati Velež i Željezničar, klubovi između kojih vlada višedecenijsko rivalstvo. Domaći u ovaj meč ulaze pod mnogo većim pritiskom s obzirom da su u prvih sedam utakmica ostvarili tek jednu trijumf, dok je Željezničar, s druge strane, jedini neporažen tim u ligi.

Iako je uz sve to sarajevski tim osokoljen i pobjedom u vječitom derbiju nad Sarajevom, Rođeni se nadaju kako mogu prekinuti Željin niz i pobjeći iz donjeg dijela tablice.

"Pripremali smo se i psihički za utakmicu sa Željezničarom, imamo neka svoja viđenja i planove kako da dođemo do pozitivnog rezultat. Ne mislim da će biti nekog negativnog scenarija po nas, prilično sam optimističan", poručio je Veležov kapiten Denis Zvonić.

Neizvjestan meč očekuju i u kladionici MOZZART, ali blaga prednost, ipak, daju gostima iz Sarajeva.

Da je Velež mnogo kvalitetniji nego što pokazuje tabela mišljenja je i strateg Željezničara Amar Osim.

"Bez nekakve demagogije mislim da je Velež ekipa koja ima najmanji broj bodova u odnosu na broj prilika, šansi. Mislim da imaju najmanji broj bodova u odnosu na ono koliko su zaslužili. Imaju četiri boda, a zaslužili su dosta više. Ako to uzmemo u obzir, ako uzmemo da igraju kući, da su super motivisani, a biće svkako motivisani jer igraju dva velika kluba, sa dugogodišnjim rivalstvom, ako uzmete utakmice protiv Sarajeva i Zrinjskog, gdje su oni izgledali jako dobro, i mogli su izvući dosta više od nula bodova. Nama će to biti jako dobar test", kazao je Osim.

U Zenici će biti odigran 'komšijski' derbi između Čelika i Mladosti. Zeničanima u posljednje vrijeme ne ide baš najbolje, a današnji susret bit će ujedno i prilika novom treneru Marku Babiću sa upiše s Čelikom prvu 'tricu' na domaćem terenu.

Na pobjedu Čelika kladionica MOZZART daje kvotu 1.65, dok gosti, čini se, i nemaju previše šanse. 

Posebno teško danas će biti Slobodi, čiji fudbaleri uslijed problema sa finansijskom krizu gotovo da i nisu trenirali prethodnih dana, a koliko će se to odraziti u meču s Borcem najbolje će se vidjeti od 20:00 sati kada počinje sraz dvaju klubova.

U MOZZARTU vjeruju da bi gosti mogli pobijediti uzdrmanu Slobodu i na trijumf Banjalučana daju kvotu 2.25.

Preostali meč u Bijeljini će odigrati Radnik i Zrinjski. Obje ekipe se nalaze u dobrim formama pa nas očekuje izuzetno neizvjestan meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Raspored i satnica:

Čelik - Mladost (16:30 sati)
Radnik - Zrinjski (16:30)
Velež - Željezničar (16:30)
Sloboda - Borac (20:00)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Zivjeli Federalci
2 3
zakeroni
?VFC?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi