Očitovao se N/FSBiH: Bez milosti prema Željezničaru, Sarajevu, Zrinjskom...

Zasjedala Disciplinska komisija

Očitovao se N/FSBiH: Bez milosti prema Željezničaru, Sarajevu, Zrinjskom...

Disciplinska komisija N/FSBiH na posljednjoj sjednici održanoj u Sarajevu razmatrala je prijave i izvještaje službenih lica sa utakmica Premijer lige BiH.

U krovnoj kući našeg nogometa bavili su se brojnim pitanjima i shodno tome donijeli odluke o kažnjavanju nekoliko premijerligaša, ponajviše zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.

Daleko  najteže je prošao Željezničar zbog dešavanja na derbiju s gradskim rivalom Sarajevom. Plavi će u kasu N/FSBiH morati platiti iznos od 3.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, a izrečena je i kazna u vidu zabrane prisustva gledalaca na južnoj tribini u trajanju od dvije utakmice. Uz to Željezničar će morati platiti i dodatnih 1.000 KM za upotrebu pirotehničkih sredstava na meču protiv Slobode.

Nekažnjeno nije prošlo ni Sarajevo. Aktuelni osvajači duple krune zbog dešavanja na Grbavici 'lakši' su za 2000 KM, a bit će uskraćeni i za navijače na sljedećoj utakmici, prvenstvenoj ili Kup. Također, morat će uplatiti i dodatnih 1.000 za pirotehnička sredstva u meču protiv Radnika odigranom 19. augusta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog pirotehnike Borac i Zrinjski su kažnjeni sa svotom od 2.500 KM, pet stotina manje mora platiti Sloboda, dok su Velež i Široki Brijeg kažnjeni sa 3.000, odnosno 2000 KM.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Pa ovo je mizerna kazna za ovaj primitivizam.Obavezno kazniti i novinare koji velicaju i pisu da je ovo spektakl,fuj
2 4
nedoni46
aha a okej je skandiranje protiv države i veličanje ratnih zločinaca u lištici i banja luci?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi