U Zariji strahuju od atmosfere na Koševu
Foto: Zaria Balti

Moldavci najavili utakmicu

U Zariji strahuju od atmosfere na Koševu

Na zvaničnoj Facebook stranici Zarije iz Baltija objavljen je tekst kojim su Moldavci najavili predstojeću utakmicu protiv Sarajeva na Koševu.

Zaria je u prvoj utakmici odigranoj u Kišnjevu savladala bordo tim rezultatom 2:1 i u glavni grad naše države stiže prepuna optimizma i nade da može izboriti plasman u 2. pretkolo Evropske lige, te tako dostojno predstaviti Moldaviju u ovom takmičenju.

Sudeći prema napisanom, Moldavci pomalo strahuju od atmosfere na Koševu gdje očekuju 12.000 navijača Sarajeva.

"Navijači sa tribina će stvoriti veliki pritisak i našim igračima neće biti jednostavno. Navijači Sarajeva su poznati po svom temperamentnu i jako su emotivni, a na stadionu se očekuje 12.000 gledalaca. Ta brojka je impresivna, jer nas je na domaćoj utakmici protiv Sarajeva gledalo tri hiljade ljudi. Nadamo se da će biti više publike na sljedećoj utakmici ako prođemo dalje", navodi se na stranici Zarije.

Zaria nakon Sarajeva igra protiv najjačeg moldavskog kluba Sheriffa iz Tiraspola, pa iz kluba poručuju da će raspored biti naporan i zahtjevan, ali da se nadaju da će ekipa pronaći snagu i odigrati predstojeće utakmice na visokom nivou.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iz Zarije su istakli da su ponosni što su do sada jedini moldavski klub koji je pobijedio u Evropskoj ligi, s obzirom da je Milsami poražen od Fole (2:1) a Dacia od Škendije (3:0).

Meč Sarajeva i Zarije igra se u četvrtak s početkom u 20 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti