U Zenitu se požalili kako su ih navijači Bordeauxa zasuli porukama
Zenit je već osigurao prolaz, a sada je pitanje ko će sa Rusima iz ove grupe proći dalje

Traže da pobijede u Pragu

U Zenitu se požalili kako su ih navijači Bordeauxa zasuli porukama

E. Škorić

Još jedno kolo ostalo je da se odigra u grupnoj fazi Evropske lige. Ruski Zenit je u grupi C vodeći s 11 bodova i osigurao je plasman u nokaut fazu. 

Praška Slavia ima sedam bodova i za sada je najbliža Zenitu, Kopenhagen ima pet, a Bordeaux četiri boda. Dakle, zadnje kolo odlučit će o drugom putniku iz grupe C u šesnaestinu finala Evropske lige.

Zenit gostuje Slaviji u Pragu i ako ne pobijedi, to skoro pa sigurno znači da Slavia ide dalje. Međutim, poraz Slavije otvara nadu navijačima Bordeauxa, čiji klub bi eventualnom pobjedom u Kopenhagenu onda mogao da se plasira dalje.

Teška je ovo situacija za Bordeaux, no navijači francuskog kluba pisali su Zenitu, traže od Rusa da pobijede u Pragu...

"Dobili smo mnogo poruka od navijača Bordeauxa koji traže od nas da im učinimo uslugu i pobijedimo Slaviju u Pragu u narednom kolu. Ali petak je i želimo da znamo šta preferiraju navijači Zenita?", postavili su na Twitteru pitanje iz klupske administracije, a onda ponudili dva odgovora: "Praško pivo ili vino iz Bordeauxa"?

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Vidjet ćemo hoće li na kraju Zenit pomoći Bordeauxu i hoće li navijačima Zenita biti draže pivo ili vino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi