Branislav Ivanović o transferu u Barcu: Sretan sam u Zenitu, ali...
(Foto: EPA) Branislav Ivanović će uskoro napuniti 35 godina, ali je i dalje sposoban bez problema igrati iz vikenda u vikend. Ove sezone je već odigrao 23 utakmice za Zenit.

Bio bi ovo jedan od šokantnijih transfera

Branislav Ivanović o transferu u Barcu: Sretan sam u Zenitu, ali...

Branislav Ivanović je devet godina sa velikim uspjehom nosio dres Chelseaja, a onda je na zimu 2017. godine napustio Stamford Bridge i otišao, ponovo, put Rusije.

Činilo se da su se Plavci prelako odrekli usluga sjajnog srbijanskog defanzivca, koji je bez naknade stigao u Zenit i danas pokazuje da još nije za staro gvožđe.

Iako će u fabruaru naredne godine Ivanović napuniti 35 godina, posljednjih mjesec dana se špekuliše da bi mogao napraviti spektakularan transfer i preći u redove velike Barcelone.

Navodno bi Barcelona mogla pokušati realizovati njegov transfer već u januaru, a sada je i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije progovorio o ovakvim glasinama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sretan sam u Zenitu, ali u fudbalu nikada ne možeš znati šta bi moglo da se desi sutra. Trenutno dajem maksimum za klub u kojem sam i tako će biti sve do posljednjeg dana. Svi dobro znaju kakav je moj stav, a ono što me najviše raduje je činjenica da igramo sve bolje i vjerujem da bi ovo mogla biti naša godina kada su u pitanju trofeji", izjavio je Ivanović za ruske medije.

Inače, Ivanović je kapiten i nezamjenjiv član prve postave Zenita, a ove sezone je već skupio 23 nastupa za ovaj klub u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi