Poraz za kraj: Irci po drugi put bolji od izabranika Slobodana Starčevića
Foto: N/FSBiH

U21 selekcija poražena u Dablinu

Poraz za kraj: Irci po drugi put bolji od izabranika Slobodana Starčevića

E. Ganibegović

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom u Dablinu rezultaom 3:0 od Republike Irske okončala je kvalifikacije za EURO 2023. 

Prvi kakav takav pokušaj vidjeli smo u osmoj minuti kada je Memić bio neprecizan.

U 16. minuti gol u mreži naše selekcije. William Smallbone je doveo Irce u vodstvo iz prvog pokušaja u okvir gola na utakmici.

Prvi naš pokušaj u okvir gola bilježimo u 24. minuti. Bagan je faulirao Memića, Bašić šutira iz slobodnog udarca, a Maher brani.

Nakon toga apsolutno ništa nismo vidjeli vrijedno pomena sve do 49. minuti kada su Irci izveli prvi korner na utakmici, ali naša odbrana je to očistila.

Mogla je naša reprezentacija do izjednačujućeg gola u 60. minuti. Bašić je izveo korner, blokirani su šutevi Dejanovića i Muharemovića, da bi Maher zaustavio šut Osmića.

Oglasi

Odmah je stigla kazna na drugoj strani. Neugodni Tierney asistira, a Odubeko pogađa za 2:0.

Do kraja utakmice viđen je još jedan gol u našoj mreži. Smallbone je u 81. minuti postigao svoj drugi gol večeras i tako stavio tačku na i što se ovog meča tiče.

Naša selekcija s 11 bodova nalazi se na četvrtoj poziciji i ima dvije utakmice više od Crne Gore koja je peta s osam poena, pa postoje vrlo realne šanse da naše komšije završe ispred nas jer do kraja imaju odigrati mečeve s Irskom i Luksemburgom. 

Švedska je prva sa 17 bodova, koliko ima i druga Italija, ali do kraja Italija ima odigrati tri, a Švedska samo jednu utakmicu pa je realno očekivati da Italija ode direktno na završni turnir. 

Podsjetimo, naša selekcija je poražena od Irske i u prvoj utakmici u Zenici u septembru 2021. godine (0:2). 

Kvalifikacije za EP (U21), 10. kolo:

Republika Irska - Bosna i Hercegovina 3:0 (Smallbone 16', 81', Odubeko 63')

Republika Irska: Maher, McEntee, McGuinness, Bagan, O'Connor, Coventry, Kilkenny, Smallbone, Tierney, Odubeko, Wright.

Bosna i Hercegovina: Damjanović, Marjanović, Muharemović, Dejanović, Nikić, Bašić, Sučić, Savić, Memić, Osmić, Kahvić.

Promo

Top Komentari

Harise
Slobodan Starcevic je Vicin projektil isto Ivaylo Petev!
13 2
Mowzilla
Savez napolje!
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi