Peljti, Ibrišimbegoviću i Belji pripao jedan od derbija na otvaranju EP!

Susret se igra u četvrtak

Peljti, Ibrišimbegoviću i Belji pripao jedan od derbija na otvaranju EP!

S. Mlaćo
Najbolji bh. sudija Irfan Peljto sa svojim pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom dijelit će pravdu na EP za nogometaše do 21. godine koje je održava u Sloveniji i Mađarskoj.

UEFA vjeruju sudijskoj trojci iz naše zemlje pa su delegirani za 1. kolo grupne faze za duel Francuske i Danske, što je jedan od derbija početne faze.

Susret se igra za dva dana, odnosno 25. marta u Mađarskoj.

Pored bh. trojke, za ovaj meč delegiran je i Sandro Scharer iz Švicarske, četvrti sudija.

Inače, najbolji bh. sudija Irfan Peljto je već ranije sudio na završnom turniru Omladinske lige Prvaka, bio je i sudija finala Evropskog prvenstva za juniore, ali delegiranje za U21 EURO je svakako kruna dosadašnjeg dijela njegove karijere.

Top Komentari

PitarRajvoSa81
Vico ublehasu, evo ko ti promociju saveza radi a ti ga sa svojim hobotnicama degradiras. Kad si repku posjetio mogao si i ova tri momka. Momci svaka cast! Jedina svijetla tacka bh fudbala.
7 0
Darkwood
Da li je ovo pametno od Uefa, ipak su Radoslava trebali pitati sta I kako....
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi