Ubitačna forma Ermina Zeca
Zec igra u velikoj formi o čemu svjedoči sve više golova

Zmajevi u Evropi

Ubitačna forma Ermina Zeca

Proteklog vikenda bh. fudbalski interrnacionalci na fudbalskim terenima širom Evrope imali su promijenjivog uspjeha.

Naša dva reprezentativna golmana, Kenan Hasagić i Asmir Begović, stajali su svih 90 minuta na golu svojih ekipa, dok je bh. reprezentativac u najboljoj formi definitivno Ermin Zec, koji je ponovo bio strijelac.

Kenan Hasagić - U 10. kolu turske Süper lige, Buyuksehir našeg reprezentativnog golmana, Kenana Hasagića je savladao u gostima Bucaspor sa 0:2. Hasagić je stajao svih 90 minuta na golu Buyuksehira.

Asmir Begović - Stoke je gostovao na Upton Parku protiv West Hama i na kraju remizirao (1:1). Menadžer Tony Pulis od prve je minute pružio šansu Asmiru Begoviću, koji se iskupio dobrim odbranama, ali je ipak kapitulirao u završnici utakmice.

Safet Nadarević - Safet Nadarević proveo je na terenu svih 90 minuta u remiju svog Eskihesirspora sa Ankaragucuom (0:0).

Emir Spahić - Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić proveo je na terenu svih 90 minuta u remiju svog Montpelliera sa Paris Saint Germainom (1:1).

Boris Pandža - Boris Pandža je proveo svih 90 minuta na terenu u porazu Mechelena na gostovanju kod Genta, a u ovom susretu je zaradio i žuti karton.

Adnan Mravac - Stoper reprezentacije Bosne i Hercegovine Adnan Maravac proveo je na terenu svih 90. minuta u pobjedi (2:1) svog Westerloa nad Cercle Bruggeom.

Mensur Mujdža - Proveo svih 90 minuta na terenu, ali je njegov Freiburg nastradao na gostovanju kod najtrofejnijeg njemačkog kluba Bayerna. Bavarci su slavili sa 4:2.

Senad Lulić - Njegova ekipa Young Boysa u Bernu je bila bolja od Grasshopersa sa minimalnih 1:0. Lulić je odigrao kompletan susret na poziciji lijevog beka i svoj je posao odradio sasvim dobro.

Ognjen Vranješ - Njegov Sheriff je protutnjao na gostovanju kod Tiraspola, zabilježivši ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0, a mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine na terenu je proveo svih 90 minuta.

Haris Medunjanin - Dolaskom u Maccabi iz Tel Aviva iz redova španskog Valladolida, Haris Medunjanin se preporodio. U posljednjem kolu fudbalskog Kupa Izraela Maccabi je pobijedio Beni Sakhnin rezultatom 2:0, a strijelac prvog gola bio je naš reprezentativac udarcem sa bijele tačke.

Senijad Ibričić - Proveo je svih 90 minuta na terenu u pobjedi svog Hajduka nad Hrvatskim Dragovoljcem, ali bez nekog većeg učinka.

Zvjezdan Misimović
- Galatasaray je bio bolji od Antalyaspora sa 2:1. Galata je pod vodstvom novog trenera Georgea Hagija slavila sa 2:1, a oba pogotka je turski velikan postigao u prvom dijelu meča. Zvjezdan Milsimović je za Galatasaray odigrao svih devedeset minuta.

Semir Štilić - Lech Pozan koji se nalazi na dnu tabele poljske Ekstraklase večeras je na svom Miejski stadionu savladao Wislu Krakow sa 4:1, a strijelac jednog gola je bio i naš reprezentativac Semir Štilić, koji je bio precizan sa bijele tačke.



Edin Džeko - Wolfsburg je pred svojim navijačima na Volkswagen Areni sa 2:0 bio bolji od Stuttgarta, a strijelac drugog gola za Vukove bio je najbolji strijelac BiH u minulim kvalifikacijama Edin Džeko.



Ermin Zec - Ermin Zec se vjerovatno nalazi u najboljoj formi od svih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u ovom trenutku. U okviru 10. kola turske Super lige Genclerbirligi je pred svojim navijačima savladao  Manisaspor (2:0) uz sjajnu igu bh. reprezentativca koju je krunisao fenomenalnim eurogolom.


Nisu igrali: Sanel Jahić, Zlatan Muslimović, Sejad Salihović, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić i Elvir Rahimić.

Od ostalih bh. internacionalaca, svakako vrijedi izdvojiti gol Ervina Zukanovića, u susretu fudbalskog prvenstva Belgije u kojem je Eupen remizirao sa Liersom.

Bh. kolonija u češkim Teplicama, Admir Ljevaković, Aidin Mahmutović i Aldin Čajić, nije imala zapažen nastup u porazu svoje ekipe od Viktorije (1:3). Mahmutović i Čajić na terenu su proveli svih 90 minuta, dok je Ljevaković igru napustio u 77. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.