Ubojiti Suarez presudio Atletico Madridu
Foto: EPA

Torres tragičar Jorgandžija

Ubojiti Suarez presudio Atletico Madridu

Barcelona je večeras na Nou Campu nakon preokreta savladala Atletico Madrid rezultatom 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Uvodnih dvadesetak minuta utakmice nije ponudilo prevelika uzbuđenja, da bi u 25. Atletico poveo sa 1:0. Koke je lijepo uposlio Fernanda Torresa, koji je poslao loptu kroz noge Ter Stegenu za vodstvo svog kluba od 1:0. Bio je to njegov 11. gol u 17. utakmici protiv Barcelone u karijeri.


Deset minuta kasnije, Torres je bio pravi tragičar svoje ekipe. Sudac Felix Brych je u 29. minuti pokazao napadaču Atletica prvi, a u 35. drugi žuti karton i to oba puta zbog prilično bespotrebnih startova. Torres je napravio glupost i tako završio svoj večerašnji nastup.

Barcelona je do kraja prvog poluvremena bila bezopasna, ali je već od prve minute nastavka krenula u silovite napade ka golu Oblaka. Prilike za izjednačenje propuštali su Messi i Neymar, koji je u 50. minuti pogodio stativu, ali je zato Suarez bio neumoljiv.

Urugvajac je u 63. minuti više sretno nego spretno postigao gol za izjednačenje rezultata na 1:1. Jordi Alba je šutirao, a Luis Suarez skrenuo loptu u gol Jana Oblaka, koji je u ovoj situaciji bio bespomoćan.


Jedanaest minuta kasnije, Barcelona je stigla do potpunog preokreta. Alves je ubacio loptu, a Suarez sjajnim udarcem glavom po drugi put matirao Slovenca za vodstvo Katalonaca od 2:1.


Domaći tim je do kraja utakmice pokušavao doći i do trećeg pogotka, ali se rezultat nije mijenjao. Iako je Barcelona slavila, ni gosti iz Madrida ne mogu biti nezadovoljni obzirom da imaju aktivan rezultat pred revanš na Vicente Calderonu, koji se igra već sljedeće sedmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 1/4 finala:

Barcelona - Atletico Madrid 2:1 (Suarez 63', 74' - Torres 25')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi