Učenik nadmašio učitelja: Milan bolji od Intera

Mihajlović nadmudrio Mancinija

Učenik nadmašio učitelja: Milan bolji od Intera

Fudbaleri Milana slavili su u velikom derbiju 22. kola Serije A protiv Intera rezultatom 3:0.

Ovaj meč bio je možda i posljednja šansa za ekipu Milana da se priključe borbi za vrh tabele, a oni su je shvatili maksimalno ozbiljno.

Dobro su otvorili meč i krenuli su od prve minute bez većih kalkulacija prema golu Samira Handanoviča. To im se isplatilo u 35. minuti kada je na sjajan centaršut Japanca Honde glavom pogodio Alex.

U nastavku meča Inter je krenuo ofanzivnije prema golu svog protivnika, a veliku šansu za poravnanje rezultata imali su u 70. minuti kada je im je dosuđen jedanaesterac. Ipak, sa bijele tačke Icardi je pogodio stativu i prednost je ostala na strani Milana.

Službeni domaćini ovog meča su to kaznili samo tri minute kasnije kada je Carlos Bacca pogodio za 2:0. Tada se igra Intera potpuno raspala i na konačnih 3:0 povisio je Niang u 77. minuti. 

Milan se ovom pobjedom probio na 6. mjesto tabele sa pet bodova manje od današnjeg rivala i sedam od mjesta koje vodi u Ligu šampiona sljedeće sezone.



Potražite više informacija na temu Serie A:





Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi