Udaranje igrača skupo će koštati francuskog sudiju
(Foto: EPA)

Tony Chapron pred velikom kaznom

Udaranje igrača skupo će koštati francuskog sudiju

M. Šljivak

Francuski sudija Tony Chapron šokirao je fudbalsku javnost nakon što je u susretu Nantesa i PSG-a udario, a potom i isključio fudbalera domaćeg tima Diega Carlosa.

Parižani su krenuli u kontru, Diego se vraćao u odbranu i slučajno je sapleo sudiju Chaprona. Ovaj je uzvratio potpuno neočekivano. Chapron je nogom udario fudbalera Nantesa, a potom ga je isključio sa utakmice.

Njegov postupak je šokirao mnoge, a rukovodstvo Ligue 1 odmah je reagovalo. Disciplinska komisija suspendovala je 45-godišnjeg sudiju do 8. februara kada će biti saslušan u prostorijama Disciplinskog odbora francsukog fudbala (LFP).

Komisija će tada odlučiti o konačnoj kazni za Chaprona. Iako se on izvinio Diegu nazivajući svoj potez kao "nespretnu i neprikladnu reakciju", velika je mogućnost da je za njega ova sezona završena, a možda čak i karijera profesionalog sudije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iskusni francuski sudija mečeve Ligue 1 sudi od 2006. godine, dok je FIFA sudija postao godinu dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi