Održana Izborna skupština Udruženja fudbalskih sudija u Sarajevu, Pilavu novi mandat

Sve je trajalo veoma kratko, delegati su brzo 'riješili' sve odluke

Održana Izborna skupština Udruženja fudbalskih sudija u Sarajevu, Pilavu novi mandat

Samir Mlaćo

Danas je u prostorijama NS BiH održana Izborna skupština Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo za mandat 2024-2028. na kojoj je bilo prisutno 13 od 17 delegata.

Mnogo je bure u glavnom bh. gradu među sudijama, s obzirom da je nedavno održana i još jedna sjednica na kojoj je za novog predsjednika Upravnog odbora Udruženja imenovan Adis Mulahasanović.

Bila je to vanredna Skupština, no iz Udruženja tvrde da promjena na rukovodećim funkcijama nema, te da je i dalje prvi čovjek Elmir Pilav. Sapunica traje već mjesec dana, a ko je na kraju 'dobitnik' ostaje da se vidi.

Na večerašnjoj Izbornoj Skupštini za koju druga strani tvrdi da nije mogla biti ni održana, te da odluku treba donijeti Ministarstvo pravde i uprave KS bilo je itekako zanimljivo.

Na dnevnom redu bilo je 13 tačaka, a za novog predsjednika Skupštine je imenovan Admir Šehović, te je određeno i 17 novih članova Skupštine.

Šehović je dobio 12 glasova, a drugi kandidat Dženan Milić samo jedan.

Oglasi

Pilav je dobio 11 glasova na glasanju za predsjednika Upravnog odbora, a Rusmir Mrković dva

Za predsjednika Upravnog odbora imenovan je Elmir Pilav koji je dobio 11 glasova, a drugi kandidat Rusmir Mrković tek dva. Imenovan je i Nadzorni odbor (Čalija, Alečković i Ošijan, te sekretar Udruženja.

Za sekretara Udruženja imenovan je Amin Efendić, koji je bio i jedini kandidat, a izabran je jednoglasno. Izabran je delegat u FS KS ispred ovog Udruženja, a to je Enes Đozić.

Đozić je također jednoglasno dobio podršku.

Prisutnima se obratio predsjednik FS KS Fuad Čolpa.

"Čestitam izabranima. Hvala gostima, hvala svima koji su došli. Tu je preko 60 osoba, što je impozantan broj. Bio sam prisutan na više Skupšina, ni pola od ovog broja ljudi nisam vidio. Ovo je dalo puni legimitet ovoj Skupštini, a sve je provedeno kroz statutarne odredbe zakona Udruženja", rekao je Čolpa.

"Ovo je odlično organizovana, čestitam svim izabranim organima. Mi smo kao NS FBiH dali najviše privilegija prema vama i naša saradnja će ići i dalje u pozitivnom smjeru i da naš nogomet unaprijedimo", rekao je potpredsjednik NS FBiH Mirsad Drljević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Elmir Pilav se zahvalio svima na dolasku i podršci.

"Nadam se da ćemo u budućem periodu imati tako dobru saradnju. Premijer liga je započela, sudije na Premijer ligi su spremne, a vjerujem i kolege sa ostalih rangova. To je naš teren, moramo imati neku organizaciju i neko treba da bude na čelu toga. Ne treba niko da robuje nikakvim funkcijama. Za vas je bitan teren, ovo ostalo je manje važno", rekao je Pilav.

Top Komentari

rodjak
kako bola ovaj Pilav opet predsjednik zar on nije smjenjen,popisam mu se u pistaljku.Pitam se za ovog vicinog pusikurca Colpu kako on nije smjenjen,sjetimo se da je on dao glas da igramo prijateljsku utakmicu sa Rusima .Nabijem ih na qrac i jednog i drugog,a posebno one koji su za njih glasali
0 0
rabodimis
Majku vam lopovsku dobro ste se vi organizovali, prava ste kriminalna hobotnica... Nedodirljivi i odlicno uvezani.. Razbojnici, privatizovali sve sto se tice fudbala u KS..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi