Čudesna utakmica Partizana, spektakl u Španiji
FOTO: FK Partizan

UEFA konferencijska liga

Čudesna utakmica Partizana, spektakl u Španiji

H. Zilić

Prvo kolo UEFA konferencijske lige donijelo je dosta zanimljivosti u mečevima koji su počeli u 18:45.

Spektakl smo vidjeli u Češkoj gdje su okviru grupe D snage odmjerili Slovacko i Partizan.

Domaćini sjajno otvaraju susret.

Poveli su u petoj minuti sa 1:0 golom Kalabiske na asistenciju Holzera, a u 19. minuti za 2:0 pogađa isti igrač na asistenciju Hofmanna.

U 22. minuti Belić je dobio direktan crvnei karton i Paritzan je ostao s igračem manje. Tada se činilo da je ova utakmica gotova, ali onda čudesan preokret beogradaskog tima.

Za 15 minuta su s igračem manje postigli tri gola.

Oglasi

Diabate je u 47. minuti pogodio za 2:1, zatim isti igrač u 53. minuti pogađa za 2:2, a preokret i 2:3 pogodio je Gomes u 62. minuti.

Domaćini su u tim trenucima bili šokirani, pokušali su da se vrate u meč, a to uspjevaju u 83. minuti kada Kozak pogađa za 3:3 što je bio i konačan rezultat utakmice.

U ostalim mečevima prvog kola, tačnije utakmicama koje su počele u 18:45 zabilježeni su zanimljivi rezultati, a izdvaja se spektakularan duel Villareala i Lecha.

Grupa A:

Herats - Basaksehir 0:4

Oglasi

Fiuroentina - RFS Riga 1:1

Grupa B:

Anderlecht - Silkeborg 1:0

Grupa C:

Villareal - Lech 4:3

Austria Beč - Hpaoel Beer Sheva 0:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Grupa G:

Balkani - CLuj 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije