UEFA će izbaciti PSG iz Lige prvaka?

Moraju nešto hitno poduzeti

UEFA će izbaciti PSG iz Lige prvaka?

E. Čaušević

UEFA je poslala posljednje upozorenje PSG-u da moraju hitno riješiti svoj problem s finansijama ili će naredne sezone ostati bez igranja u Ligi prvaka, odnosno svim evropskim takmičenjima.

Parižani su prošlog ljeta doveli Neymara iz Barcelone za nevjerovatnih 222 miliona eura i odmah je bilo jasno da će se naći u velikim problemima sa Finansijskim Fair Playjom. Do kraja januarskog prelaznog roka ostalo je još svega nekoliko dana, a PSG još uvijek nije nikoga prodao.

Francuski klub hitno mora nekako inkasirati oko 70 miliona eura zbog problema sa Finansijskim Fair Playjom, a ukoliko se to ne desi do juna ove godine PSG će biti žestoko kažnjen. UEFA je najavila da ovaj klub neće igrati Ligu prvaka ili bilo koje evropsko takmičenje ukoliko ne riješi problem.

PSG bi do kraja januarskog prelaznog roka trebalo napustiti nekoliko fudbalera, a već se uveliko špekuliše da će to biti Javier Pastore, Lucas Moura i Angel Di Maria.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

Batistuta
Sta ce ih izbaciti ljudi ce kupit sebi UEFU I Fifu I savez Francuske I zlatnu loptu Ma sveeeeeeeeeeeeeee
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije