Poznato kada počinje sastanak koji fudbalski svijet s nestrpljenjem čeka

UEFA organizuje videokonferenciju

Poznato kada počinje sastanak koji fudbalski svijet s nestrpljenjem čeka

Endin Čaušević
Teme:

Pandemija koronavirusa stvorila je veliki haos u cijeloj Evropi, a to se odnosi i na sportski svijet.

Sportska takmičenja prekinuta su u skoro cijeloj Evropi i još uvijek nije poznato kada će biti nastavljena. U centru pažnje nalazi se fudbal jer mnogo s nestrpljenjem čekaju odluku UEFA-e da li će se sezona nastaviti ili će biti završena odmah zbog Evropskog prvenstva.

EP se igra na ljeto i UEFA ne želi da ga odgađa, ali će prema svemu sudeći biti primorani da to urade jer klubovi žele da završe sezonu do kraja.

Sastanak koji će sve odlučiti bit će danas održan putem videokonferencije koju organizuje UEFA. L'Equipe piše da sastanak počinje u 13 sati, te da će nakon toga biti poznata sudbija fudbalskih takmičenja u Evropi za ovu sezonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukoliko se EP odgodi onda će se igrati narednog ljeta, dok će klupska sezona trajati do kraja juna ove godine. No, ukoliko se odluči da se EP igra onda će klupska sezona biti završena danas i trofeje će dobiti klubovi koji su bili prvi na tabeli u trenutku prekida prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi