Čeferin digao glas: Evropa i Južna Amerika će bojkotovati Mundijal
FOTO: EPA

Ne slaže se s novim eskperimentima FIFA-e

Čeferin digao glas: Evropa i Južna Amerika će bojkotovati Mundijal

Haris Zilić

Novi zemljotres u svjetskom fudbalu.

Bivši menadžer Arsenala, Arsen Wenger iznio je revolucionarni plan prema kojem bi se velika takmičenja u fudbalu igrala svake godine.

Tačnije Evropsko prvenstvo svako dvije godine, tako i Svjetsko prvenstvo, po uzoru na rukometna prvenstva.

Ovo bi izazvalo haos u kalendarima i pitanje je kako bi se kvalifikacije igrale i pored zgusnutog kalendara koji zna stvoriti probleme klubovima i reprezentacijama.

Na ovu ideju odgovorio je prvi čovjek UEFA-e, Aleksandar Čeferin koji je rekao da će UEFA, ali i COMBEOL bojkotovati Mundijal ako se bude igrao svako dvije godine.

Južna Amerika ima Copa Americu, Evropa EURO i svakako bi nezamislivo bilo da svake godine igraju velika takmičenje, posebno jer većina igrača igra u evropskim ligama, dok su također lige u Južnoj Americi duge, uz takmičenja u Copa Libertadores i Copa Sudamericani.

"S tom idejom će ubiti fudbal. FIFA mora prvo da se konsultuje sa kontinentalnim fudbalskim kućama, zatim Savezima, a tek onda da provodi te eksperimente", rekao je Čeferin za The Times.

Top Komentari

shokato
A kad je pitanje SUPER LIGE hoces da suspendujes kaznjavas i sve ostalo ,kad nije po tvom hoces da bojkotujes ..... uefa-mafia !! PODRŠKA ZA OSNIVANJE SUPER LIGE !!
5 11
MaDaj
Idea glupa ko krac… jedini način sa se ovu napravi je bez kvalifikacija, sve zemlje svijeta igraju jedno ljeto i to je to hahahahahahha
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi