Euro nikad više u ovakvom formatu: Nije pošteno prema mnogim reprezentacijama
Foto - EPA

Aleksandar Čeferin potvrdio

Euro nikad više u ovakvom formatu: Nije pošteno prema mnogim reprezentacijama

Midhat Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin izjavio je kako više nikada neće biti prvenstva sa toliko gradova domaćina kao što je slučaj sa Eurom 2020.

Čak 11 gradova ugostilo je učesnike Evropskog prvenstva ove godine, no ovo će vjerovatno biti prvo i posljednje prvenstvo koje će biti odigrano u ovakvom sistemu.

Predsjednik UEFA-e Čeferin smatra da nije pošteno da neke selekcije dosta vremena provode u avionu, a neke gotovo uopšte i ne putuju.

"Nikad više neće biti Euro sa toliko domaćina. Ja to neću podržati", rekao je Čeferin i dodao je:

"Previše je naporno i izazovno za reprezentacije. Nije pošteno da neki timovi tokom Eura putuju više od 10.000 kilometara, a neki kilometar", istakao je prvi čovjek u Evropske fudbalske federacije.

Selekcija Engleske je najviše profitirala od ovakvog načina turnira jer šest od sedam utakmica igraju kući.

Oni su kompletnu grupnu fazu igrali u Londonu, a zatim i utakmicu osmine finala protiv Njemačke.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Jedini izlet van države imali su u četvrtfinalu kojeg su igrali u Rimu, ali kako se sama završnica održava u Londonu, polufinale i finale igraju pred svojim navijačima.

Finala Evropskog prvenstva igra se u nedjelju 11. jula, a Englezima će se suprotstaviti selekcija Italije.

Top Komentari

snupi
Sada se sjetio da pametuje kada su Englezima nastimali titulu. Volio bi da Italija pobijedi i da im pokvari plan.
22 1
dinass
Znaci samo cemo sad nastimat englezima i necemo vise nikad vise,koji debil.Sve vise sam siguran da superliga i nije bila losa koliko je ova mafija,barem bi sve bilo posteno
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi