Utakmica kakva do sada nije viđena: Dogovoreno odigravanje "svjetskog superkupa"

Stigla i zvanična potvrda

Utakmica kakva do sada nije viđena: Dogovoreno odigravanje "svjetskog superkupa"

A. Čaušević

Dogovrena je utakmica na međunarodnom nivou koja do sada nije viđena u modernom fudbalu. 

UEFA i CONMEBOL su danas potvrdili da ću junu zvančni susret odigrati prvak Evrope i Južne Amerike što na neki način predstavlja svojevrsni svjetski superkup za reprezentacije.

Susret između Italije i Argentine koji su prije nekoliko mjeseci postali prvaci svojih kontinenata će biti odigran u junu 2022. godine.

Lokacija i stadion se trebaju potvrditi, ali već sada se da naslutiti da će to biti istinski spektakl, a neki bi rekli i nezvanična utakmica za prvaka svijeta obzirom da se u Južnoj Americi i Evropi igra najbolji fudbal.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Organizacija ove utakmice je dio saradnje između UEFA-a i CONMEBOLA koji uključuje i ženski fudbal, futsal, omladinske kategorije, razmjene sudija i drugo.

Za sada su dogovorena tri meča između kontinentalnih prvaka nakon što se završe Euro i Copa America.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti