UEFA donijela izmjene za kaznu igranja pred praznim tribinama

Zanimljiva odluka

UEFA donijela izmjene za kaznu igranja pred praznim tribinama

Endin Čaušević
Teme:

UEFA je odlučila da će i dalje najveće kazne za istupe navijača nekih klubova biti igranje pred praznim tribinama.

UEFA-ina najveća kazna što se tiče incidenata koji prave navijači klubova i dalje će ostati kazna da se utakmica igra pred praznim tribinama, ali uz nekoliko korekcija.

Mnogima se ne sviđa što je UEFA uvela ovu kaznu jer pojedine utakmice od velike važnosti na kraju izgledaju kao da se igra neki pripremni meč.

Na velike kritike UEFA je odlučila odgovoriti i poručiti da će promjene u ovoj kazni sigurno biti uvedene. No, to ne znači da će navijači moći dolaziti na tribine ako neki klub bude kažnjen.

Naime, UEFA-in plan je da na mečeve koji se igraju pred praznim tribinama mogu dolaziti djeca do 14 godina. Dakle, klubovi koji dobiju takvu kaznu će imati pravo da pozovu na ovaj meč djecu iz obližnjih škola ili fudbalskih akademija.

Na taj način UEFA želi eliminisati "tišinu" na utakmicama, te što bolji snimak za kamere koje u tom slučaju ne bi snimale prazne tribine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi