UEFA je baš odlučila da upropasti fudbal na Starom kontinentu

Konstantno izmišljaju nove stvari

UEFA je baš odlučila da upropasti fudbal na Starom kontinentu

M. Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) jednostavno ne želi odustati od promjena u takmičenjima koje organizuje.

Nakon što su imali u planu da u jednu ligu okupe najbolje i najbogatije evropske klubove, što je većina zemalja odbila, sada su spremili nove inovacije.

Od 2024. godine Liga prvaka i Evropska liga bi mogle biti podijeljenje u geografske zone, kao što je to slučaj u američkoj MLS ligi.

MLS liga, ali i svi američki sportovim imaju svoju Istočnu i Zapadnu konferenciju, a upravo po tom princiou i UEFA želi da organizuje svoja takmičenja.

Corriere della Sera iz izvora bliskih UEFA-i saznaje da će od 2024. godine biti četiri geografske regije - Sjever, Jug, Istok i Zapad. Timovi iz istih zona će igrati grupnu fazu, a zatim će najbolje ekipe iz grupne faze otići u nokaut fazu.

UEFA ne odustaje od zahtjeva da se evropske utakmice igraju vikendom. To bi svakako poremetilo nacionalna takmičenja i gotovo niko ne želi da se tako nešto desi.

Englezi, Nijemci i Francuzi su već najavili kako čvrsto stoje iza svojih liga i da nemaju namjeru da unište vlastita prvenstva zbog UEFA-e.

Očekuje se da će im se uskoro pridružiti i mnoge druge lige. UEFA sa druge strane u svemu vidi zaradu, a ona je najveća vikendom kada je veći dio navijača ispred TV ekrana.

2024. godina je veoma blizu i ostaje nam da vidimo hoće li na kraju lige i klubovi popustiti pred navalom UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

e_jbga
Sve će klubovi, baš ko i UEFA, za marku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi