UEFA-i predstavljen projekat rekonstrukcije Bilinog polja

Rekonstrukcija u tri faze

UEFA-i predstavljen projekat rekonstrukcije Bilinog polja

Endin Čaušević

Predstavnik UEFA-e Nebojša Ivković jučer je održao sastanak u Gradskoj upravi Zenica sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, a na sastanku je bila i delegacija Nogometnog saveza BiH.

Ivković je u Zenicu doputovao u svojstu inspektora za stadione, a na sastanku koji je trajao nešto manje od dva sata predstavljen mu je projekt rekonstrukcije Bilinog polja. U prvoj fazi planirana je rekonstrukcija južne i sjeverne tribine čime bi se kapacitet stadiona povećao za 6.000 sjedećih mjesta.

Što se tiče druge faze planirana je investicija za istočnu tribinu. Time bi se dodatno poboljšali uslovi za fudbalera, službena lica, povećao kapacitet VIP lože, te stvorili bolji uslovi za rad novinara i što je najvažnije ispunjavali bi se svi kriteriji koje UEFA zahtijeva.

Za realizaciju prve faze potrebno je oko tri miliona eura i rada šest do deset mjeseci, a isto vremena potrebno je i za drugu fazu. U trećoj fazi trebala bi biti potpuna rekonstrukcija Bilinog polja, zapatne tribine nakon čega bi kapacitet bio oko 23.500 sjedećih mjesta.

"Ovo što sam čuo i vidio kada je u pitanju trenutno stanje ali i projekat rekonstrukcije, zaista je ohrabrujuće. Prijatno sam iznenađen Bilinim poljem. Grijači travnjaka, sam teren, integrirani video nadzor stadiona i prilaza objektu, ostavili su jak utisak. Osim toga, raduje opredjeljenost gospodina gradonačelnika da Grad Zenica pomogne rekonstrukciju, kao i da je spreman sve kapacitete staviti na raspolaganje NS BiH", rekao je Ivković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi