Legendarni Gale briljirao na trenerskom seminaru N/FSBiH
Gale: Legendarni sarajevski trener/šaljivdžija

Edukacija za nacionalnu C licencu

Legendarni Gale briljirao na trenerskom seminaru N/FSBiH

Centar za edukaciju trenera N/FSBiH održao je jučer prvi seminar ove godine za stjecanje nacionalne trenerske C licence. 

Na predavanju u sarajevskoj olimpijskoj dvorani Zetra, u prostorijama Olimpijskog komiteta, prisustvovalo je 90 "studenata", među kojima nekadašnji vrsni ili barem solidni fudbaleri poput Almira Turkovića, Sedina Torlaka, Samira Dure, Edina Dude, Alena Holjana...

Oni su ranije obezbijedili svoju naobrazbu, imaju položeno za B licencu, ali po pravilima moraju godišnje slušati predavanja sa polaznicima koji prvi put kandidiraju.

Elem, šou je predavačima, profesoru Muniru Taloviću i Mensuru Doganu, ukrala urbana sarajevska legenda, Almir Smajić Gale.

Trener više sarajevskih nižerazrednih klubova, između ostalih, i najčešće, Vratnika, na pitanje Mensura Dogana da li iko od trenera živi samo od trenerske plate, odgovorio je "da je on na birou".

Popularnom Galetu to nije bila jedina dosjetka kojom je kontinuirano oduševljavao prisutne.

"Vidim u jednoj školi fudbala imaju čunjeve, postavljaju djeci, konto sam da nije neki udes..." jedna je od brojnih dovitljivosti.

Almir Smajić poznat je kao jedan od najvećih lokalnih šaljivdžija fudbalske "provenijencije" u Sarajevu. Pandan Braci Hadžiosmanoviću. U njihovom društvu urnebes je zagarantiran, a doza doviditljivosti i "fakinluka" prosto je nevjerovatna.

Moler Mirso koji je nekoliko mjeseci radio na Vlašiću, bio je svjedokom susreta njega i Brace Hadžiosmanovića.

"Njih dvojica kada sjede za stolom, kao da je stotinu ljudi u restoranu".

Jednom prilikom, legenda kaže, Galetu se igrač požalio da nije bio dobrog zdravstvenog stanja, zbog čega se dan ranije nije pojavio na treningu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Treneru, znači toliko sam bio loš... pritisak mi je bio 200 sa 130", kazao je igrač.

"Uh, puno. Mogao si gumu od FAP-a napuhati", odgovorio mu je Gale.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
HAHAHAHAHAHAHAHAJA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije