UEFA promijenila ime Konferencijske lige

Neznatna promjena

UEFA promijenila ime Konferencijske lige

Eldar Ganibegović

Konferencijska liga je najmlađe klupsko UEFA-ino takmičenje, a nakon dva izdanja krovna kuća evropskog fudbala odlučila je da joj promijeni zvanični naziv.

Od sezone 2021/22. igra se i treće UEFA-ino klupsko takmičenje, Konferencijska liga.

U dosadašnja dva izdanja trofeje su osvajali klubovi iz Italije i Engleske. Premijerno izdanje osvojila je Roma, a u drugom je najbolji bio West Ham United.

Nakon dvije sezone UEFA je odlučila da promijeni ime ovog takmičenja, a napravila je neznatnu promjenu.

Zvanično se takmičenje do sada zvalo UEFA Europa Conference League, a sada je iz naziva izbačena riječ "Europa", te će se zvati UEFA Conference League.

U suštini, nisu napravili ništa spektakularno, jer većina je ovo takmičenje i zvala samo UEFA Konferencijska liga, bez upotrebe riječi Evropa.

Oglasi

Što se Konferencijske lige tiče, tri bh. kluba igrat će u pretkolima za ovo takmičenje predstojećeg ljeta.

Na teren će prvi 13. jula sarajevski klubovi. Željezničar će dočekati bjeloruski Dinamo Minsk, dok će Sarajevo u Gruziju kod Torpedo Kutaisija. Radi se o utakmicama prvog pretkola.

Banjalučki Borac krenut će od drugog pretkola, a krajem jula i početkom augusta igrat će utakmice dvomeča protiv bečke Austrije.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nadamo se da neće, ali i Zrinjski ima mogućnost da igra u drugom pretkolu Konferencijske lige i to ako ispadne u prvom pretkolu Lige prvaka.

Protivnik Plemića u Ligi prvaka je Urartu iz Armenije, a ako ispadnu, izabranici Krunoslava Rendulića sastat će se s poraženim iz dvomeča Farul - Sheriff.

Top Komentari

komentator1
Nadamo se da ce sva tri cetnicko-ustaska kluba odmah poispadati a da prodje samo SARAJEVO!,JEDINI BH PREDSTAVNIK I JEDINI KLUB ZA KOJEG ZNA EVROPA I SVIJET!!!!
4 2
MaDaj
pa i jest bilo glupo UEFA = Unija Evropskih fudbalskih asocijacija... znaci evropa je vec jednom u imenu hahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi