West Ham osvojio drugo izdanje Konferencijske lige
FOTO: EPA

U finalu bolji od Fiorentine

West Ham osvojio drugo izdanje Konferencijske lige

H. Zilić

Druga sezona Konferencijske lige privedena je kraju. U Pragu je večeras odigrano finale u kojem su snage odmjerili Fiorentina i West Hama. Na kraju je do trofeja stigla ekipa West Hama trijumfom rezultatom 1:2.

Utakmica je počela otvoreno i borbeni s obje strane. Prvu priliku bilježimo za West Ham u 13. minuti, pokušao je Rice lopta odlazi proed lijeve stative Viola iz Firence.

Fiorentina prijeti u 25. minuti, Dodo se namjestio na udarac, ali blokira ga odbrana Čekićara. Minut kasnije u prilici Milenković, ostalo je 0:0.

Nažalost, bilo je ružnih scena kojima mjesto nije na sportskim borilištima. U 33. minuti kapitena Fiorentine Cristiana Biraghija gađali su navijači West Hama staklenim flašama, te je zadobio povredu glave. Ukazala mu se pomoć, nakon čega je nastavio da igra utakmicu.

Do kraja prvog poluvremena bilježimo još jedan pokušaj Ricea, ovaj put je izblokiran od strane odbrambenih igrača Fiorentine, a u petoj minuti sudijske nadoknade poništen je pogodak Joviću. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku opreznije ulazak u poluvrijeme. Fiorentina prva prijeti u 57. minuti preko Kouamea, Areloa zaustavlja njegov udarac.

Oglasi

Uzbuđenja u 61. minuti. Dosuđen je penal za West Ham nakon pregledavanja VAR-a. Loptu je uzeo Benrahma i doveo Čekićare u vodstvo od 0:1.

Fiorentina se brzo vraća u utakmicu i Bonaventura u 67. minuti pogađa za 1:1 na asistenciju Gonzaleza.

Tim iz Toskane je bio aktivniji nakon gola. Biraghi je oprobao udarac u 77. minuti, lijepo je ciljao, ali Areola je bio oprezan na golu. U 81. minuti sjajan skok i šut Souceka, međutim još bolja intervencija golmana Terracciana.

Amrabat je odlično šutirao u 88 .minuti, Areloa brani njegov pokušaj, a onda eskplozija među navijačima West Hama. Kontra u 90. minuti, lopta dolazi do Bowena koji pogađa za 2:1 i donosi trofej Čekićarima.

West Ham je osvajanjem Konferencijske lige izborio nastup u Evropa ligi naredne sezone, tako da će zaboraviti sezonu u Premiershipu gdje su se skoro do samog kraja borili za opstanak.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Finale UEFA konferencijske lige:

Fiorentina - West Ham 1:2 (Bonaventura 67'/Benrahma 62'(p), Bowen 90')

Promo

Top Komentari

Bajernovac
Jos ce Inter da izgubi i komplet tri luzera iz Italije..
1 2
StarMoVe
Ova liga je interensatnija od svih ostalih!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi