UEFA izabrala najbolji gol Lige prvaka za prošlu sezonu
Messijev gol protiv Liverpoola na Camp Nou je proglašen za najbolji u prošloj sezoni

Nije bilo nikakve dileme

UEFA izabrala najbolji gol Lige prvaka za prošlu sezonu

S. Pašalić

Prošla sezona Lige prvaka je završena utakmicom finala u kojoj su se sastali Liverpool i Tottenham.

Redsi su na kraju slavili sa 2:0, ali su prije toga u polufinalu napravili veliki podvig nakon što su nadoknadili prednost Barcelone iz prvog meča od 3:0 i u uzvratu na Anfieldu su slavili sa 4:0.

Lionel Messi je u utakmici na Camp Nou postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca, a UEFA je sada objavila da je upravo majstorija Argentinca izabrana za gol sezone.

Messi je tako po četvrti put u svojoj karijeri osvojio ovu prestižnu nagradu nakon što mu je to uspjelo 2007., 2015. i 2016. godine.

Ronaldov volej protiv Manchester Uniteda je završio na drugom, dok je gol Ivana Rakitića protiv Tottenhama završio na trećem mjestu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi