15

Komentari (15)

Berlinac
AsmirM
Hahsha cuj kaznit Real i Barcelonu izbacivanjem iz LP , haha samo im daju prostor da utorkom i srijedom putuju po svijetu i igraju utakmice prijateljske i promovisu Super ligu . Malo u Kinu ,Ameriku ,bolje ce zaraditi nego u Lp
Hare1946sa
Kakav je ovo monopol! Zamislite samo koliko novca dolazi od tv prava, sponzore da ne spominjem. Onda uzmite u obzir koliko pobjednik lp dobije osvajanjem iste, trenutnu cijenu jednog prosječnog igrača niste u stanju platiti tim novcem i jos ti svaki stadion mora imati nekakve cat-ove gdje je dodatni rashod. Kada bolje sagledas situaciju nije ni čudo što su krenuli formirati vlastito takmičenje. Nije lahko biti veliki klub, zato i jesu u tolikim dugovima. Ok ostavi lp kakva i jeste ali napravi neku transfer politiku gdje igrač ne smije biti skuplji od 50 miliona da je Safet Susic.
Hare1946sa
I da, guglajte koliko ovi u UEFI imaju godišnja primanja.
MaDaj
Ma hiljadu posto si u pravu... fifa i uefa su krive sto prosjecan igrac je 100 milliona?? UPM nacina razmisljanja ... top lista najskuplih transfera 23 od 30 NAJSKUPLJIH transfera ikad su napravljeni u zadnjih 5 godina ... i cudno sto smo u dugovima ?? Barca, coutinho 145, griezman 120, Dembele 105, De jong 75 i cudimo se sto smo u dugovima? da ne spominjem plate igraca ... pa ebeni city svi pljuju jer su plastika ovo ono ... samo 3 igraca zaradjuju preko 10 milliona godisnje, aguero, de broyne i sterling .. Evo da opet uporedim Barcu - Messi, de jong, griezmann, busquets, pique, dembele,m planic, umtiti ... Real - hazard, ramos, benzema, modric, courtois, marcelo, isco, varane, junior, casemiro ... itd itd itd.... I da ponovim za sve je kriva uefa jer im ne daje vise love ... fakat da im daje billion godisnje radi reda.. sve sto bih se desilo je cijena igraca bih skocila za bar 200% njihove plate takodje ...
YouTalkinToMe
Ne znam što se stalno potencira ta priča da eufa ima monopol. Pa i treba da ima, šta je tu problem. Šta je trebalo da kao u boxu postoji pet organizacija/asocijacija. I treba da svi klubovi i takmičenja budu pod jednom organizacijom a klubovi koliko troše malo bi im bilo i kada bi u toj superligi, samo bi onda počeli umjesto 100 mil. da troše redovno po 200 mil. na transfere.
Hare1946sa
Pa je li Barcelona i Real kažu klubovima e taj igrač vrijedi 30 miliona al eto posto mi možemo kod banke uzeti krediti mi ćemo vama njega platiti 130 miliona. Kakvo je tvoje razmišljanje? Sad igrač odigra 2 utakmice da dva gola i cijena mu nije ispod 60 miliona. Naravno da je UEFA kriva, ne mogu klubovi pojedinačno odlučiti koliko je cijena jednog igrača ali zato uefa može. Uefa može postaviti gornju granicu 50 miliona i riješiti sve probleme.
Hare1946sa
Drug, haj samo pročitaj šta si napisao. Da, jeste monopol ako si ti sam u nečemu, uzimas svu lovu, i kažnjavas svakoga ko želi probati nešto drugo. Zasto ne bi postojalo više organizacija? Zašto klubovi ne bi imali opciju biranja? Zato što bi pare otišle na više strana, pa bi možda i mali nešto negdje hajrovali. Ja ne mogu da vjerujem da tako razmišljate. I bokser koji nije za UFC ima 5 drugih organizacija u kojima može nastupati, živjeti od toga.Pa ako je sposoban otici će u veću organizaciju uzimati bolju lovu samim tim imati i bolji život. Da je u fudbalu tako, svima bi bilo bolje. Zamisli samo neki nas klub, imaš opciju da igras neko takmičenje gdje su realni protivnici, uzimas lovu, gradis ekipu, pa te za 5 godina zove jača organizacija, iz razloga što imaš dobre rezultate, pa ti ponude pare da nastupas za njih.To bi bio napredak za sve.
MaDaj
Prvo pricas kakav je uefa monopol i kako drze sve konce u svojim rukama i to je kao negativna stvar... 3 komentara kasnije govoris kako Eufa treba da postavlja pravila vrijednosti igraca... stvarno nema smisla nemogu i na jednu i na drugu stranu... nemogu da ne budu monopol a da udaraju pravila koja ce klubovi pratiti ... odgovorit cu i na ovaj komentar ispod... nemozes porediti individualni i timski sport... bokser ili ti MMA borac moze mijenjati okolinu ili ti takmicenje jer od njega ne zavisi niko .. Fudbalski tim ili sportska ustanova nemogu uciniti slicnu stvar jer od njih u nekim slucajevima zavise cijeli gradovi ... i taj san o pozivu vece organizacije ne postoji ... nema veze koliko si dobar nikada neces otici u veci rang niti ces moci izgraditi ekipu jer sve sto je dobro u tvom timu ce biti kupljeno za sicu od strane timova koji su iznad vas .,.. Fakat pod potkrovljem uefe bar jedan zeljo moze dici millionske cifre preko Dzekinih ledja jer je nekad igrao za njih, to pravilo ne postoji u superligi... cijela organizacija te lige se snosi na cinjenici da veliki klubovi zele monopol na svemu sto se tice sporta, bez bilo kakve "pratnje"... Dakle nema vise Fair Pleya, klubovi mogu raditi sta zele sa igracima itd ... fakat daj samo pogledaj malo americki system (nba, NHL, NFL) sistemi na kojima je bazirana ova ideja.. shvatit ces NBA dodala 3 tima u zadnjih 30 godina, zadnji u 2004/05 toliko o snu dizanja u veci rang ....
miki30
Čudo ih nisu još i nagradili što su odustali!
Twista
Kazna je takva, kao da ja idem da kupim 20 kifli za dvije osobe, ali nema 20, ima 19...
TTV.KenyTB
Joj kazne hahahahahhahahahah pa jače kazne naši daju za baklje i parole hahahahhaha
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.