UEFA kaznila Dinamo

Zbog nereda navijača

UEFA kaznila Dinamo

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) kaznila je zagrebački Dinamo sa jednom domaćom utakmicom pred praznim tribinama, a na dva iduća evropska gostovanja "modri" neće moći računati na pomoć svojih navijača.
 

Dinamo je zbog izgreda svojih navijača u Udinama, te na utakmicama protiv Spartaka i Tottenhama prvo bio kažnjen sa 200.000 eura, međutim na tu se odluku žalio predsjednik Disciplinske komisije UEFA. U Dinamu su strahovali kako bi nova kazna mogla biti i teža, čak se spominjalo i izbacivanje iz Evrope, ali na kraju čelnici kluba mogu biti zadovoljni. Ponove li se neredi navijača u iduće četiri godine, Dinamo će još jednu utakmicu morati igrati pred praznim tribinama maksimirskog stadiona.
 
Dinamo će tako postati prvi hrvatski klub koji će zbog kazne utakmicu nekog od evropskih kupova igrati pred praznim tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.