UEFA kaznila Olympiakos zbog Messija

Čestitka od 60.000 eura

UEFA kaznila Olympiakos zbog Messija

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je Olympiakos sa 60.000 eura.

Razlog je fudbaler Barcelone Lionel Messi. Njemu su u susretu odigranom 31. oktobra u Pireju, domaći navijači u dva navrata prišli tokom meča, a ulazak nepozvanih gostiju na teren na kraju je grčkog velikana skupo koštao.

Jedan od navijača ekipe iz Pireja je zagrlio i poljubio Messija u blizini korner zastavice, a zatim je u finišu meča drugi navijač želio da dobije fotografiju za pamćenje, pa je račun za fotografiju UEFA poslala na račun Olympiakosa.

Tako će u kasu UEFA šampion Grčke uplatiti 60.000 eura, a pored upada navijača, kažnjeni su i zbog nedozvoljenih pjesama i korištenja lasera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč Olympiakosa i Barcelone završen je bez pogodaka (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi