U Leicesteru su znali proslaviti historijski rezultat
FOTO: EPA

Plasirali se u polufinale UEFA konferencijske lige

U Leicesteru su znali proslaviti historijski rezultat

H. Zilić

Fudbaleri Leicestera su nakon velikog preokreta izborili plasman u polufinale UEFA konferencijske lige.

U revanšu četvrtine finala savladali su PSV sa 1:2 i nakon remija u prvoj utakmici 0:0 izborili kartu za polufinale i dvomeč protiv Rome.

Poveo je PSV golom Zahavija u 27. minuti nakon dodavanja Gotzea. U nastavku bolja igra Leicestera, istina imao je i PSV svoje prilike, a poravnanje gostima donosi Maddison golom 77. minuti na asistenciju Pereza.

Igrala se 88. minuta kada je Pereira pogodio za 1:2 i ispostavit će se doveo Leicester korak bliže evropskom finalu.

Za Lisice je ovo historijski rezultat jer nikada ranije nisu bili u polufinalu jednog evropskog takmičenja, a nakon posljednjeg zvižudka sudije to su i znali proslaviti u Eindhovenu sa svojim navijačima, a na stadionu PSV-a bila je solidna grupa simaptizera iz Engleske.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Leicester tako sada očekuje Mourinho i njegova Roma u polufinalu, a drugi polufinalni par premijernog izdanja UEFA konferencijske lige čine Feyenoord i Marseille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi