Drama dostiže vrhunac: Poznati klubovi koji su osigurali nastup u Ligi prvaka naredne sezone

Krajem maja sve će biti jasnije

Drama dostiže vrhunac: Poznati klubovi koji su osigurali nastup u Ligi prvaka naredne sezone

Haris Zilić

Nacionalna prvenstva širom Evrope ulaze u svoju završnicu, a već su neke stvari poznate.

Nakon ovog vikenda dobili smo još klubova koji su osigurali direktan plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

U evropskoj klupskoj eliti u novoj sezoni sigurno ćemo gledati Real Madrid, Barcelonu, Bayern, PSG, Manchester City, Liverpool, Porto, Inter, Milan, Napoli, Juventus, Borussiju Dortmund, Salzburg, Zenit, Sporting.

Naravno Zenitu je nastup još pod upitnikom zbog sankcija Rusiji pa ćemo vidjeti šta će biti u narednim mjesecima.

Velika borba za Ligu prvaka je u Premiershipu. Chelseaja je blizu, a veliku borbu će voditi Tottenham i Arsenal.

Gužva je i u Njemačkoj gdje će za još dva mjesta borbu u posljednja dva kola voditi Bayer Leverkusen, Freiburg, RB Leipzig, Koln i Union berlin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Francuskoj Marseille, Rennes i Monaco se bore za još jedno mjesto koje vodi direktno, dok je u Španiji borba za dva mjesta između Atletica, Seville, Betisa i Real Sociedada.

Naravno tu će biti i klubova koji će u play off i kvalifikacije za Ligu prvak, a krajem maja slika će biti potpuno iskristalizirana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi