Spremite se na velike promjene: Liga prvaka sa 36 ekipa i 10 kola grupne faze!

Britanski Telegraph najavio

Spremite se na velike promjene: Liga prvaka sa 36 ekipa i 10 kola grupne faze!

E. Škorić
Teme:

Evropska nogometna vlast, UEFA, i dalje se pokorava zahtjevima velikih klubova.

Liga prvaka može očekivati velike promjene od sezone 2024/25: UEFA je spremna povećati broj učesnika na turniru na 36, navodi britanski The Telegraph.

Prva od dvije mogućnosti, koja se sada razmatra, je podjela timova u šest grupa sa po šest timova. U ovom slučaju, svi će odigrati 10 utakmica u grupnoj fazi.

Alternativno, svaka će momčad odigrati 10 utakmica protiv 10 različitih protivnika, na temelju švicarskog sustava turnira (postojat će timovi jednakih ili približnih kvaliteta, što obećava da će turnir učiniti atraktivnijim za TV).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Konačna odluka trebala bi da se donese 2021. godine, a UEFA još uvijek službeno nije dala nikakve komentare o pisanju Telegrapha.

Top Komentari

user1590396893
Uništena je Euroliga (košarkaška Liga šampiona) sad je na red došao fudbal
2 1
AmarSahi
Do tad, ko živ ko mrtav.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi