UEFA mu vjeruje: Peljto ponovo sudi meč Evropske lige

Peljto glavni arbitar

UEFA mu vjeruje: Peljto ponovo sudi meč Evropske lige

S. Grebović

U četvrtak će se igrati 24 meča Evropske lige, a jedan od njih će se sa posebnom pažnjom pratiti i u našoj zemlji.

Riječ je o susretu Istanbul Basaksehira i Wolfsberga, a pravdu će na ovom meču dijeliti bh. arbitar Irfan Peljto skupa sa svojim pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom, dok će funkciju četvrtog arbitra obnašati Haris Kaljanac.

Da UEFA vjeruje sudiji iz Sarajeva govori i činjenica da su bili zadovoljni njegovim suđenjem u meču između Ludogoretsa i moskovskog CSKA u kojem je također on bio glavni sudija.

Ostaje da vidimo hoće li Peljto donijeti sreću našem Edinu Višći i njegovom Basaksehiru u utakmici sa austrijskom ekipom koja je u dosadašnjem dijelu Lige Evrope pravi hit.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Wolfsberger je u prvom kolu nokautirao trenutnog lidera Bundeslige ekipu Borussije Monchengladbach u gostima sa 4:0, dok je u prošlom kolu remizirao sa Romom na svom terenu 1:1.

Top Komentari

bubacorelli1
bravo peljto
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi