UEFA spremila nagradu za Engleze zbog odustajanja od Superlige
Foto - EPA

Dobit će veći broj utakmica?

UEFA spremila nagradu za Engleze zbog odustajanja od Superlige

M. Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) navodno je odlučila nagraditi Fudbalsku asocijaciju Engleske zbog velike uloge u borbi protiv formiranja Superlige.


Fudbalska asocijacija Engleske je, tvrdi The Telegraph, odigrala ogromnu ulogu u odluci šest velikih klubova da odustanu od nastupa u Superligi.

Na kraju je njihovo odustajanje dovelo do fijaska. Iz Superlige su se nakone engleske šestorke ubrzo povukli Inter, Atletico Madrid i Milan, pa je projekat obustavljen dva dana nakon što je objavljen.

UEFA je zbog toga odlučila zahvaliti Fudbalskoj asocijaciji Engleske, a Telegraph tvrdi da će ih nagraditi većim brojem utakmica na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Stadion Wembley bi, kao nagardu, mogao dobiti domaćinstvo na većem broju mečeva ovog ljeta i na taj način je UEFA odlučila da zahvali Fudbalskoj asocijaciji Engleske.

Interesantno je svakako da je UEFA oduzela domaćinstvo španskom Bilbau zbog navodno neispunjenih sanitarnih uslova stadiona San Mames.

Odmah se pojavila informacija kako je London uz Sevillu glavni kandidat da preuzme  domaćinstvo utakmica reprezentacije Španije, te još jedne utakmice osmine finala i neće biti nikakvo čudo ako se to zaista i desi.

Wembley je prethodno trebao biti domaćin tri utakmice reprezentacije Engleske, jedne utakmice osmine finala Eura, te same završnice, polufinalnih i finalne utakmice.

Ipak, sada bi se ta brojka utakmica mogla dodatno povećati i ostaje nam da vidimo hoće li se to zaista na kraju i desiti.

Evropsko prvenstvo se igra od 11. juna do 11. jula i bit će dozvoljeno prisustvo publike.

Top Komentari

miki30
Čuj sad ovo. Nagradiš ih jer su probali nešto, pa nisu uspjeli, e hajmo im sad dati neko priznanje zato. Koja mafija, sve je to isto i izrežirano od nečije strane. Šta ćemo onda sa Nijemcima što su bili skroz protiv, kako njih nagraditi??
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi