UEFA nagradila Morena
Foto: EPA

Proglašen za igrača utakmice

UEFA nagradila Morena

Midhat Šljivak

Hector Moreno je u sinoćnjem duelu Lige prvaka slomio nogu fudbaleru Manchester Uniteda Luku Shawu.

Meksikanac je brutalnim startom slomio Shawu nogu na dva mjesta, ali je Evropska fudbalska federacija (UEFA) na kraju nagradila defanzivca PSV-a.

On je na kraju utakmice proglašen za najboljeg igrača duela s Unitedom, a to je razljutilo navijače Crvenih đavola, koji smatraju da je UEFA pretjerala sa ovakvom odlukom, te su zapalili društvene mreže komentarima.

Moreno je i sam prije godinu dana doživio stravičnu povredu. On je igrajući za reprezentaciju Meksika slomio nogu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako se defanzivac holandskog tima izvinio zbog poteza, navijači tima s Old Trafforda mu ovaj start sigurno neće zaboraviti tako lako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.