UEFA ne želi video tehnologiju u Ligi prvaka

Još uvijek nije vrijeme za to

UEFA ne želi video tehnologiju u Ligi prvaka

Endin Čaušević

Video tehnologija koja se od ove sezone upotrebljava u Seriji A i Bundesligi nije baš oduševila čelne ljude UEFA-e.

Italijanski mediji prenose da je UEFA odbila ideju da se od naredne sezone VAR koristi i na utakmicama Lige prvaka. Na redovnom Kongresu koji se održao danas donešena je odluka da video tehnologija još uvijek neće biti dio Lige prvaka.

Kako piše Calciomercato čelnim ljudima UEFA-e se nije baš svidjela ideja da se VAR uvede u Ligu prvaka jer ih nije baš uvjerilo da je to pravi izbor. Oni su poručili da iskustva iz Italije i Njemačke nisu dovoljna, te da još uvijek treba vremena da se VAR pokaže prije nego što se donese tako važna odluka.

VAR se u Seriji A i Bundesligi koristi od ove sezone, ali je donio mnogo podijeljenih mišljenja. Jasno je da se mnogo toga treba unaprijediti u video tehnologiji kako bi se ista koristila na velikim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi